Tarta de queso / Cheesecake

(English version below)
Hola a tod @ s!
estaba buscando una receta para una tarta de cumpleaños que fuese fácil, rica y fresca ( y que no fuese necesario encender el horno para no pasar más calor del que ya hacía :))
Siempre me han gustado las tartas de queso y por fin encontré una receta (hay miles!) que me pareció sencilla y rápida, y el resultado delicioso.
Esta receta que enseño corresponde al blog ‘pasen y degusten‘: el blog de Maria José, en el que podréis encontrar deliciosas ideas como ésta y donde casi-casi se puede sentir el olor a ‘recién hecho’. 
Aquí os dejo el enlace hacia su blog donde la encontraréis.
En mi versión de esta tarta de queso no he utilizado para la base galletas Digestive, sino galletas tipo ‘Maria’; además, en lugar de meter la base de galletas en el horno durante 10 minutos, también es posible ponerla en el frigorífico entre 10 y 30 minutos. He optado por adornarla con frutos rojos (cómo no…me encantan!!), aunque como bien se menciona en ‘pasen y degusten‘ está buenísima sin ningún tipo de adorno, eso a gusto de cada uno…
Al final ha sido todo un éxito!
Espero que la probéis! que tengáis un buen día 🙂
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English version here 🙂
 
Hi all!
I was looking for a nice recipe, a simple cake for a birthday celebration (and that I didn´t have to turn the oven on :))
I´ve always liked the cheescakes and finally I found one nice recipe that I thought it was easy, fresh and….delicious!!
This recipe belongs to the blog ‘pasen y degusten’: Maria Jose´s blog, where you can find delicious ideas like this one and where you can almost feel the nice smell of the cakes and much more.
Here I show my version:
Ingredients:
For the base:
200 gr biscuits (Digestive or ‘Maria’)
80 gr butter
The filling:
600 gr Philadelphia cheese
300 gr cream
175 gr sugar
First we cruch the biscuits with  the food processor and then add the butter until is well combined. Spread and press the biscuit mixture firmly over the base and side of the mold. This can be done using a spoon.
Place the biscuit mixture in the oven during 10 minutes at 180 ºC, then let it cool down, but you can also cover it with plastic and place it in the fridge during 30 minutes.
Mix the cheese, the cream and sugar with a mixer until is well mixed (3 minutes more or less).
We can now spread the filling on top of the biscuit mixture and let it cool down in the fridge (you can leave it in the fridge the whole night and decorate next day)
I just used the seasonal fruits (red fruits) to decorate it and bit of jam, but you can use your imagination here…it´s already delicious without decoration.
Well… I can tell you that you will need more than one bite or two 😉
 You can find the link to the original recipe here.
Have a good day and enjoy the rest of the week!



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6 comentarios en “Tarta de queso / Cheesecake

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